INTERIEURONTWERP EN TRENDS

Trends verleiden én trends veranderen. Je klanten zullen geïnspireerd door tv programma´s en tijdschriften al dan niet bewust gevoed zijn door de laatste trends en daar in meer of mindere mate wat van terug willen zien in hun interieur.

Door de tijd heen kan je zien dat trends verschuiven: we gingen van Barok met grote symmetrische patronen met veel ornamenten en bloemmotieven naar Industrieel met oude, liefs verweerde lockers uit een fabriek als kast, naar de trend van nu waarbij Hotel Chic hoogtij viert. We zien nu veel elegante velvet fauteuiltjes in emerald green.

 

HOE GA JE OM MET TRENDS IN JE ONTWERPEN

Natuurlijk kun je ´all the way´ gaan en het hele interieur volgens de trend waar je klant verliefd op is geworden vormgeven. Dat is kostbaar en zal na verloop van tijd gedateerd aandoen omdat de volgende trend zijn opwacht heeft gemaakt.

 

BASISSTUKKEN MET TRENDITEMS COMBINEREN

De uitdaging voor een ontwerper is om de qua aanschaf duurdere basisstukken – zoals de bank en gordijnen – zó te kiezen dat ze bij een volgende trend ´meebewegen´ in de vormgeving. De keuze van accessoires, een kleurpalet in de sfeer van de trend en één muur met beeldbepalend behang zijn relatief goedkope middelen waarmee je een neutralere basis toch een trendy look kunt geven.

Zo kun je met de bank op de foto een Urban Jungle trend creëren door te combineren met veel planten, riet en rotan en andere natuurlijke materialen. Met dezelfde bank kan Hotel Chic bereikt worden door koper & bijvoorbeeld zwart marmer toe te voegen. En te kiezen voor andere luxueuze materialen.

Interieuracademie erkent je talent!
Ontwerp door: Kracht Concept & Creatie | Ontwikkeld door Designers at Work | Copyright 2020

Hulp nodig?

Bel: 0314 368619 of

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.