Design Classic Düsseldorf

Begin december bezoek ik altijd de Design Classic beurs in Düsseldorf. Een eldorado voor liefhebbers van vintage, retro, mid century meubelen en interieur accessoires uit de jaren ‘50 tot en met ’80. Er zijn vele eyecatchers die je interieur een persoonlijk tintje kunnen geven vergelijkbaar met kunst. Het onderwerp kunst & designklassiekers komt aan de orde bij de opleiding interieurstyling.

Mijn oog viel op een hele grote Scheurich vaas made in West Germany . De vaas is overgoten met wit bruisglazuur. Met was zijn de afbeeldingen van de prehistorische koeien opgebracht. Daar waar de was is, komt geen glazuur. Het bruisglazuur wordt ook wel fat lava genoemd.

De koeienvaas heeft een mooie plek gekregen naast een oranje lava vaas.

Niets minimalistisch of Marie Kondo interieur. Ik ga voor eclectisch met kleur en verzamelingen. Wel met ordening en beleving. De verschillende interieurstijlen worden besproken tijdens de lessen interieurstyling.

Even verder zag ik de “echte” designicon Sunball. Dit is een afsluitbare 2- zitsbank met verlichting en radio ontworpen door Günter Ferdinand Ris & Herbert Selldorf. Geïnspireerd op helmen van astronauten, de bal bestaat uit 2 flexibele halve bollen. Bedoeld om in te ontspannen in de buitenlucht met een zonnetje. Als dat geen beleving is om te zitten in zo’n bank!

Helaas mocht je er niet in zitten, het is wel een fantastische designklassieker om te zien. Er zijn er maar 50 van gemaakt tussen 1969 en 1972.

Designklassiekers origineel of remake kunnen je interieur een enorme boost geven.

Een goede verhouding van meubelen tussen geleefd en nieuw, design en bijvoorbeeld Ikea maakt een interieur helemaal van nu.

Kijk voor meer informatie en inspiratie op: www.designclassic.de

Trinet Rozemeijer, docent Interieuracademie in Drachten

Interieuracademie erkent je talent!
Ontwerp door: Kracht Concept & Creatie | Ontwikkeld door Designers at Work | Copyright 2021

Hulp nodig?

Bel: 0314 368619 of

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.