GOED MOODBOARD GEEFT HOUVAST
Een moodboard geeft een impressie van een interieur in kleur, materiaal, textuur & sfeer. Deze blog gaat over een moodboard dat abstract blijft over welke meubels er precies in het interieur komen. Je ziet wel moodboards/sfeerimpressies die wél heel concrete meubels laten zien, maar het gevaar is dat je aan het begin van het ontwerpproces al te veel dingen vastlegt. Je klant kan dan zomaar erg hechten aan dat ene stoeltje dat je in een sfeerplaatje hebt staan. En vind dan dat stoeltje maar weer….

EEN MOODBOARD IS ABSTRACT
Veel interessanter is om een abstracter moodboard te gebruiken om af te stemmen met je klant. Mensen zeggen vaak we houden van natuur. Maar wat zeggen ze daar eigenlijk mee? Dat kan nog allerlei kanten op. Met de beelden in het moodboard geef je daar richting aan. Natuur kan heel lieflijk zijn: een bloemen weide en een bosbeekje . Maar het kan ook heel robuust en stoer ingevuld worden: dreigende donkere wolken boven een oerbos.

EEN MOODBOARD GEEFT RICHTING
Proef je het verschil; de kleurkeuze in de lieflijke variant zal heel licht en vrolijk zijn. Bij de stoere natuurvariant zie je onbewerkte boomstammen en loodgrijze kleuren. Vanuit de basis die het moodboard je geeft, kan je een kleurpalet samenstellen en de keuze van de materialen volgt er ook uit. Met deze basis in de hand ga je verder het interieur invullen. Een velvet donkergroene hoekige bank voor Oer Natuur. En voor de liefelijke Lente Natuur een roze bankje als een ronde bloem. Zo zie je dat ook de vormen uit het moodboard voortvloeien!

natuur lief natuur oer

Interieuracademie erkent je talent!
Ontwerp door: Kracht Concept & Creatie | Ontwikkeld door Designers at Work | Copyright 2021

Hulp nodig?

Bel: 0314 368619 of

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.