Think Vintage, over trends en hoe ze ontstaan I

 

Airspace en Airbnb

Elk tijdstip heeft zijn eigen stijl en als je gek bent op vintagedesign, als je zweert bij de tafels en stoelen van Jean Pouvré, Arne Jacobson of Charles Eames, als minimalistische zwart/wit interieurs je niet kunnen bekoren en je hedendaags design het liefst combineert met vintage uit de vorige eeuw, dan wordt 2018 zeker je woonjaar.

Hou je naast vintage van eclectische warmte en gezelligheid, van veel planten en misschien zelfs colorblocking? Dan wordt 2018 voor de interieurstylist een jaar waar je blij van wordt.

Airspace worden ze ook wel genoemd, de nieuwe winkels, flexwerkplekken, koffiezaken en hotels met lichte interieurs, grove tafels, gloeilamppeertjes, kaal beton of een uitgebikte muur, formicastoelen, een hangende fiets aan het plafond, een krijtbord met handlettering of cactussen en sanseveria’s in de vensterbank.

   

Het is een smaak die wereldwijd steeds generieker wordt. Vintage boutiques en pop-up concept stores die lijken op je favoriete Pinterest board in minimalistisch op Deens en Japans geïnspireerde inrichting. De inrichting voelt uniek maar toch herkenbaar aan en past perfect in een moderne leefstijl die via de sociale media wordt gedeeld.

Instragram en Pinterest hebben de verspreiding van Airspace versneld en zeker ook het succes van de Airbnb. www.airbnb.nl/

De verhuurders van de bnb’s spelen in op de globaliserende trend door het volgen van dezelfde stylingtips waardoor de woningen op elkaar lijken en de inrichting eenzelfde hippe vibe uitstraalt en toch het vertrouwde gevoel van thuis geeft.

Maar hoe is deze trend ontstaan?

Lees dat in deel 2 van deze serie.

Interieuracademie erkent je talent!
Ontwerp door: Kracht Concept & Creatie | Ontwikkeld door Designers at Work | Copyright 2020

Hulp nodig?

Bel: 0314 368619 of

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.