Een tuinontwerp wordt gemaakt als verlengstuk van de binnenruimte. In de tuin ontstaan plekken zo we die ook binnen kennen. Zithoek, eethoek, relaxhoek en doorkijkjes.

Bij het ontwerpen van tuinen is evenals bij het interieurontwerp het samenspel van lijnen, elementen en vormgeving van groot belang. Sfeer en beleving die doorloopt van woonkamer naar woontuin. Materiaalgebruik dat doorloopt van binnen naar buiten en andersom zorgt voor de eenheid in beleving in tuin en woning.

De tuin is meer dan alleen het domein van struiken, planten en bomen. Het is voor een deel verhard en voor een deel onverhard. Met gebruik van waterpartijen, terrassen en beschutte plekjes, loopt de tuin door van binnen naar buiten. De ontwerper houdt rekening met seizoenen. Zorgt dat er in alle jaargetijden van en in de tuin genoten kan worden.

De maat en schaal zijn buiten anders dan binnen. Buiten is alles ruimer. De lucht als plafond en de horizon als einde van de buitenruimte. Maat en schaal moeten hier op worden aangepast. En toch moet er ook een fijne overgang zijn tussen de tuin en het binnen van de woning.

De basis van een goed tuinontwerp is het geraamte. Als dat er staat in harde lijnen wordt de hovenier ingeschakeld om het beplantingsplan aan te laten sluiten op het tuinontwerp. De beplanting en de seizoensinvloeden als groei, bloei en snoei zorgen voor de zachte vormen. Creativiteit en vakmanschap gaan hier hand in hand. Zo ontstaat er een tuin die altijd verrassing en verwondering brengt en waarin het goed toeven is.

Kennis en gebruik van materiaal, kleur, vorm en groen zijn de belangrijkste elementen in het ontwerp van de tuin. Kennis van buitenmeubilair is essentieel om een passende overgang te maken met de sfeer binnen. Zon, licht en temperatuurwisselingen zijn essentiële elementen waarmee rekening gehouden moet worden.

Ook in Nederland hoort binnen bij buiten en buiten bij binnen!

Eettafel op buitenterras

Interieuracademie erkent je talent!
Ontwerp door: Kracht Concept & Creatie | Ontwikkeld door Designers at Work | Copyright 2021

Hulp nodig?

Bel: 0314 368619 of

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.