Duurzaam Circulair Ontwerpen

Hét thema van nu. Met onze opleiding ‘Duurzaam circulair ontwerpen’ leren we je dat duurzaamheid een compleet andere kijk op ontwerpen vraagt. In de opleiding leer je gezonde en duurzame interieurs ontwerpen waarbij je de kracht van circulariteit en biophilic design leert in te zetten. Dit zijn bewezen ontwerpprocessen. Aan het eind weet je hoe je natuurlijke elementen kunt toepassen om het mentale en fysieke welzijn van de mens te vergroten.

“Je leert hoe je interieurs ontwerpt met een grote impact en een kleine footprint”.

De opleiding duurzaam circulair ontwerpen in het kort

Lesgeld:€ 1.045,-
Duur van opleiding: ca. 3 maanden
Aantal lessen:      10 lessen
Tijdsinvestering:  6 – 8 uur per week zelfstudie
Groepsgrootte:  maximaal 12 deelnemers

Startdata en leslocaties

LocatieLesdagLestijdenStartdatum
Utrecht19.00 - 22.00 uurvoorjaar 2024
Utrecht19.00 - 22.00 uurnajaar 2024

Na het volgen van de opleiding duurzaam circulair ontwerpen weet je:

  • Hoe de circulaire economie in elkaar steekt.
  • Hoe je je eigen footprint kunt meten en hoe je hem kleiner kunt maken.
  • Hoe je je intrinsieke motivatie kunt vergroten om duurzaam en circulair te ontwerpen.
  • Welke materialen geschikt zijn.
  • Hoe je een goede ketenanalyse uitvoert.
  • Hoe duurzame moodboards, materialenpaspoorten en circulaire platformen werken.
  • Hoe je een duurzaam circulair ontwerp maakt en hoe deze succesvol te presenteren.

Heb je de opleiding binnenhuisarchitectuur of Interieurstyling gevolgd of werk je al langer in de interieurbranche en heb je aantoonbare ervaring, dan is deze opleiding misschien iets voor jou. In de opleiding leer je gezonde en duurzame interieurs te ontwerpen. Je leert dat duurzaamheid en circulair ontwerpen een geheel eigen benadering vraagt.

DE MARKTONTWIKKELING VAN DUURZAAM CIRCULAIR ONTWERPEN:

Steeds meer particulieren en bedrijven zijn zich bewust van de footprint die je als onderdeel van de samenleving achterlaat. Mede door de grote uitdaging waar de wereld voor staat op het gebied van leefbaarheid wordt het thema duurzaam en circulair ontwerpen voor steeds meer opdrachtgevers een noodzakelijkheid. Bovendien wordt de regelgeving voor bedrijven op dit gebied steeds strenger. Als Interieuracademie omarmen wij deze ontwikkeling en willen we bijdragen door middel van een opleiding die dit thema omarmt.

Wij geloven in:

Een gezond milieu

We streven naar een interieur dat de omgeving niet schaadt en kiezen daarom voor circulaire en biobased producten en materialen en kijken we naar herkomst en productieproces. Hoe kunnen we de footprint zo klein mogelijk maken? En hoe kunnen we zelfs een positieve bijdrage leveren aan een beter milieu?

De gezonde mens

Een meer natuurlijkere omgeving die beter bij de mens past zorgt voor een betere gezondheid. Niet voor niks schrijven steeds meer artsen natuur voor op recept. De positieve effecten van de natuurlijke omgeving kun je ook binnen ervaren als je de natuur naar binnen brengt en vertaald. Dat kun je doen met biophilic design. Dit is een onderzochte manier van ontwerpen met handige handvaten die je tijdens het ontwerpproces toepast. De natuurlijke elementen in de ruimte zorgen voor minder stress, betere cognitieve functies en creativiteit en een verhoogde productiviteit.

Rol van de docent

De docent is een bevlogen ontwerper die zich jaren geleden volledig heeft gericht op duurzaamheid en circulair ontwerpen. Met haar eigen ontwerpstudio kan ze worden gezien als een pionier binnen het thema en we zijn er trots op om samen met haar de boodschap voor een mooiere wereld mogelijk te maken. In iedere les geeft de docent informatie over de gemaakte opdrachten en bespreekt die in een klassikaal leergesprek.

Portfolio

Gedurende de lessen werk je aan een portfolio opdracht. Daarin laat je zien dat je het geleerde in de praktijk kunt toepassen. Heb je deze opdracht tot tevredenheid uitgewerkt, dan ontvang je aan het einde van de opleiding het certificaat “Duurzaam ciculair ontwerpen”.

Kosten van de opleiding

Het lesgeld van de opleiding duurzaam circulair ontwerpen bedraagt € 1.045,-.

Het lesgeld is vrijgesteld van BTW.

Opleidingsduur en tijdsinvestering

De opleiding bestaat uit 10 lessen van 3 uur, verdeeld over 3 maanden. Naast de lessen moet je tijd investeren in zelfstudie en de uitvoer van theorie en praktijk opdrachten. De gemiddelde tijdsinvestering van de deelnemer is ongeveer 6 tot 8 uur per week.

Vooropleiding

Voor deze opleiding ontwerpen voor de zakelijke markt is een vooropleiding Binnenhuisarchitectuur verplicht of vergelijkbare werkervaring.
We gaan er van uit dat je al een plattegrond op schaal en een een-punts-perspectief kunt tekenen.

Opleidingsadvies tijdens informatieavond

Twijfel je over de juiste opleiding? Twee keer per jaar verzorgen we informatieavonden zodat jij de juiste keuze maakt. Telefonisch opleidingsadvies nodig? Bel met: 0314 – 368619

Interieuracademie erkent je talent!
Ontwerp: Kracht | Realisatie Bright Online | Copyright 2023

Hulp nodig?

Bel: 0314 368619 of

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.