Korte opleiding

Korte opleiding interieurfotografie

De opleiding interieurfotografie in het kort

Tijdens onze cursus Interieurfotografie leer je alle ins en outs voor het maken van een goede professionele interieurfoto. Een foto die zowel voor jouw eigen portfolio, website en social media als voor een externe opdrachtgever binnen de interieurbranche voldoet.

Onderwerpen in de korte opleiding zijn:

Startdata en leslocaties

Locatie

Lesdag

Lestijden

Startdatum

Start

Utrecht

Zaterdag

9:30 - 15:00 uur

Za 9:30 - 15:00

28-09-2024

Utrecht

Zaterdag

9:30 - 15:00 uur

Za 9:30 - 15:00

17-05-2025

Utrecht

Zaterdag

9:30 - 15:00 uur

Za 9:30 - 15:00

1-11-2025

Inhoud korte opleiding interieurfotografie

Tijdens onze korte opleiding Interieurfotografie leer je een interieur op de juiste manier in beeld te brengen met oog voor compositie, verhoudingen, licht, kleur en details. 

Je werkt met jouw eigen spiegelreflex of systeem camera (die je manual kan instellen) waardoor jouw foto’s een hoge kwaliteit hebben en voor veel verschillende doeleinden toepasbaar zijn.  

Je leert hoe je de camera instelt en hanteert en hoe je vervolgens de foto’s kunt bewerken in de online versie van Adobe Creative Cloud. Deze dien je voor aanvang van de korte opleiding in bezit te hebben. Voor vragen hierover kun je altijd contact opnemen met Interieuracademie. 

In deze opleiding ligt de nadruk op de fotografie en niet zozeer op het stylen van een ruimte. Je leert een gestyled interieur inclusief omgeving op de juiste manier in beeld te brengen. Deze opleiding combineert dus uitstekend met een van de andere opleidingen van Interieuracademie. 

Je gaat zelf veel aan de slag en krijgt veel tips vanuit de praktijk

Basisfuncties van de camera

Fotograferen van het exterieur

Flatlay-fotografie

Maken van beelden voor websites en webshops

Digitaal beeld-bewerken in Adobe Creative Cloud (online versie)

Fotostyling

Eenvoudige maar toch professionele video’s maken

Plan van aanpak voor een geoliede shoot

Voor wie

De interieurontwerper

De korte opleiding Interieurfotografie is voor interieurontwerpers die hun interieurprojecten willen vastleggen voor portfolio en marketingactiviteiten en voor fotografie-liefhebbers die meer kennis en ervaring binnen interieurfotografie willen op doen.

Vooropleiding

Uitgebreide voorkennis is voor deze korte opleiding niet nodig. We nemen je stap voor stap mee in de wereld van interieurfotografie. Aan het begin van de opleiding worden de basisfuncties van de camera uitgelegt. Je hoeft hier nog geen kennis van of ervaring mee te hebben.

Docent

We begeleiden jou stap voor stap

De docent is een professional op het gebied van fotografie en interieur. Praktijkervaringen worden mee de les ingenomen en je krijgt tips en tricks vanuit het werkveld. In iedere les worden er vakinhoudelijke thema’s behandeld en worden de gemaakte opdrachten in de groep besproken.

Planning korte opleiding interieurfotografie

In de planning houden we rekening met de schoolvakanties van alle regio’s.

Tijdsinvestering

De opleiding volg je klassikaal op onze locatie in Utrecht, samen met een groep medecursisten onder leiding van een ervaren docent.

De 5 lessen zijn verspreidt over 2 maanden waarbij er in de schoolvakanties geen lessen worden gegeven.

Opbouw opleiding

Tijdens de opleiding nemen we veel tijd voor praktijkoefeningen die gezamenlijk worden besproken tijdens de lessen. Tegen het einde van de opleiding ontvang je een complete eindopdracht waarmee je aan de slag gaat. Hiermee toon je aan dat je het geleerde op een creatieve manier in de praktijk kunt uitvoeren. In les 5 presenteer je de uitwerking van je opdracht en laat je zien dat je het certificaat interieurfotografie van Interieuracademie waard bent

Lestijden

De lesdagen zijn van 9.30 – 15.00 uur.

Investering

Lesgeld:

€1045,-

Het lesgeld is vrijgesteld van BTW. Parkeerkosten zijn voor eigen rekening.

Certificaat

In les 5 presenteer je de eindopdracht als afronding van deze opleiding en heb je het certificaat interieurfotografie van Interieuracademie verdiend.

Benodigdheden

De deelnemer dient in het bezit te zijn van een camera welke manueel ingesteld kan worden.

Daarnaast wordt er in de korte opleiding gewerkt met de online versie van Adobe Creative Cloud. Deze moet voor aanvang van de korte opleiding in bezit zijn van de cursist. 

Wil je advies? Meld je aan voor de informatiebijeenkomst!

Twijfel je over de juiste opleiding? Meerdere keren per jaar verzorgen we informatiebijeenkomsten zodat jij de juiste keuze maakt. Aanmelden voor een informatiebijeenkomst is mogelijk via onze website. Telefonisch opleidingsadvies nodig? Bel met: 0314 – 368619.

Gun jezelf de beste opleiding

Al 20 jaar zijn wij toegewijd aan jouw groei en vakbekwaamheid in interieurontwerp. Of je nu streeft naar een professionele carrière of interieurdesign als hobby verkent, onze opleidingen ondersteunen jouw ambities. We richten ons op het ontwikkelen van jouw talenten met essentiële, praktische vaardigheden voor de huidige interieurbranche.

Docent Inge de Greef Interieur Academie

Onze kwaliteit is gegarandeerd

Opleidingen erkend door UWV

Erkend door UWV

Interieuracademie is een erkend opleider voor het UWV. We mogen zowel opleidingen als korte cursussen en workshops verzorgen. Uiteraard loopt dit altijd via je UWV coach.
Opleidingen erkend door CRKBO

CRKBO erkenning

CRKBO is een register voor Kortlopend Beroepsonderwijs. Deze erkenning is een teken van kwaliteit.
Opleidingen met NRTO keurmerk

NRTO keurmerk

Interieuracademie is lid van de NRTO. De aanvraag voor het keurmerk loopt. We voldoen aan de algemene voorwaarden zoals het NRTO deze stelt. In de linkjes hieronder zijn ze in te zien.

Algemene voorwaarden
Gedragscode NRTO