Examens

Algemeen

Bij het examen dagen we je uit om met een creatieve oplossing te komen binnen een opdracht met een aantal vaste elementen en veel ruimte voor jouw ideeën.

Tijdens de opleiding werk je aan de portfolio opdrachten. Daarmee laat je zien dat je in staat bent theorie en praktijk aan elkaar te koppelen.

Bij het examen dagen we je uit om met een creatieve oplossing voor een uitdagend interieur te komen. Je krijgt heldere kaders en mag ons daarna verrassen met bijzondere oplossingen.

De opdracht bestaat uit vier onderdelen:

Beoordeling

Met welke creatieve oplossingen kom je?

Hoe heb je het uitgewerkt?

Heb je kunnen voldoen aan de opdracht?

Ben je in staat om het inspirerend te presenteren?

Hoe organiseer je het examen?

Het examen is een vast onderdeel ter afsluiting van de opleiding. Je hoeft je hier niet apart voor in te schrijven. Je ontvangt de opdracht via het Examenbureau. Deze opdracht wordt tijdens het examen beoordeeld. 

Deelnemen aan het examen is alleen mogelijk als de portfolio opdrachten met een voldoende zijn afgerond, je minimaal 80% aanwezig bent geweest en de opleiding betaald is. 

In de laatste lessen wordt je op weg geholpen met de opdracht zodat je het daarna zelf verder af kunt maken. Voor het examen trekken we 35 minuten uit. (inclusief opbouw, presentatie en vragen van de examinatoren)

In deze 35 minuten ga je ons overtuigen van je ontwerp en zorgen dat de examencommissie, eigenlijk je klant, er een goed gevoel bij krijgt.  De uitslag en het cijfer komen later.