Interieur ontwerpen voor de zakelijke markt

Binnen de opleiding Interieur Ontwerpen voor de zakelijke Markt leer je hoe je de visie van de onderneming vertaald naar een passend ontwerp. Je leert conceptmatig marktgericht denken en bent in staat inspirerende vooruitstrevende concepten op te leveren die de visuele identiteit van de onderneming naadloos weergeeft. 

De opleiding Interieur ontwerpen voor de zakelijke markt in het kort:

Lesgeld:€ 990,-
Duur van opleiding: ca. 4 maanden
Aantal lessen:      11 lessen
Tijdsinvestering:  6 – 8 uur per week zelfstudie
Groepsgrootte:  maximaal 12 deelnemers

Startdata en leslocaties

LocatieLesdagLestijdenStartdatum
UtrechtDonderdag19.00 - 21.30 uur07-03-2024
Utrecht19.00 - 21.30 uurnajaar 2024

Opleidingsadvies tijdens informatieavond

Twijfel je over de juiste opleiding? Twee keer per jaar verzorgen een groot aantal Fysieke en Online informatieavonden zodat jij de juiste keuze maakt. Telefonisch opleidingsadvies nodig? Bel met: 0314 – 368619

BINNEN DE OPLEIDING BEHANDELEN WE DE VOLGENDE ONDERWERPEN: 

 • Winkel & Retail 
 • Kantoor & Werkomgeving 
 • Horeca & Hospitality 

Heb je de opleiding binnenhuisarchitectuur of Interieurstyling gevolgd of werk je al langer in de interieurbranche, dan is deze opleiding misschien iets voor jou.  

Tijdens deze opleiding richt je je vooral op het inrichten of herinrichten van de zakelijke omgeving. Aan jou de taak om het exterieur en interieur binnen jouw klantgerichte plan op maat te verbinden waarbij gastvrijheid en identiteit centraal staan. Bij het ontwerpen voor de zakelijke markt is het één van de weinige opdrachten dat je als interieurontwerper het exterieur meeneemt in je ontwerp. Naast de wensen van je opdrachtgever krijg je te maken met pandeigenaren, bestemmingsplannen en (plaatselijke) regels. Omdat we tijdens de opleiding snel in de diepte gaan, gaan we er van uit dat je al een plattegrond op schaal en een een-punts-perspectief kunt tekenen. 

De zakelijke interieurbranche

Binnen de zakelijke markt kun je te maken krijgen met de warenwet, de Arbowet, brandweer of gemeente. Deze partijen hanteren voorschriften die bijvoorbeeld van invloed kunnen zijn op je materiaalkeuze. Maar dat is niet het enige verschil ten opzichte van werken voor particulieren. Ook de communicatie kan anders zijn. Met dat verschil leer je omgaan en je krijgt bovendien inzicht in de denkwereld van de architect.

De docent

De docent is een ervaren interieurarchitect die de sporen binnen de zakelijke markt heeft verdiend. Hij daagt je uit bewustere keuzes te maken en samen met hem ontwikkel je kennis en vaardigheden 

OPDRACHT 

Gedurende de lessen werk je aan opdracht die je aan het eind van de opleiding aan je medecursisten gaat presenteren. Daarin laat je zien dat je het geleerde in de praktijk kunt toepassen. 

Heb je deze opdracht tot tevredenheid uitgewerkt, dan ontvang je aan het einde van de opleiding het certificaat “Interieur Ontwerpen voor de zakelijke markt”. 

Programma van de opleiding ontwerpen voor de zakelijke markt

Het vernieuwde programma ziet er als volgt uit:

(de eerder genoemde elementen zijn hier in verwerkt.)

 • Verschil tussen particulier en zakelijk 
 • Het ontwerpproces op basis van concept denken 
 • Winkel & Retail 
 • Werk en Omgeving 
 • Horeca en Hospitality
 • Integratie interieur en exterieuer (buitenzijde pand) 
 • Visuele Communicatie 
 • Licht / kleur / geluid / geur 
 • Offerte en begroting Presentatievorm & techniek 

Afronding

Jouw portfolio wordt beoordeeld door je docent. Indien nodig moet je nog wat onderdelen verder uit werken.  Als het voldoende is krijg je het afrondende certificaat van Interieuracademie. In les 11 presenteer je een samenvatting van je portfolio.

Lesmateriaal

Bij de opleiding wordt gebruik gemaakt van verplichte literatuur en deze vind je in de literatuurlijst. Overig materiaal schaf je aan in overleg met de docent en naar eigen inzicht.

Zelfstudie

Je tijdsinvestering is circa 6 tot 8 uur aan zelfstudie per week; theorie- en praktijkopdrachten.

Opleidingsduur

De opleiding bestaat uit 11 lessen van 2,5 uur, verdeeld over 4 maanden.

Investering

€ 990,-,- vrij van btw.

Parkeerkosten zijn voor eigen rekening,

Groepsgrootte

Maximaal 12 deelnemers.

Locatie

Deze opleiding wordt in principe alleen in regio Utrecht aangeboden in het najaar.
Bij veel belangstelling kan er een andere locatie worden aangeboden.

Vooropleiding

Voor het volgen van de opleiding Interieur Ontwerpen voor de zakelijke markt gaan we ervan uit dat je beschikt over een basis op het gebied van Binnenhuisarchitectuur of Interieurstyling.  

PRE  

SketchUp Pro is een mooi tekenprogramma om je ontwerpen professioneel uittekenen en te presenteren. Via Interieuracademie bieden wij het programma SketchUp Pro tegen een zeer schappelijke prijs voor onze cursisten. Voor meer informatie neemt u gerust contact met ons op.

Certificaat

Aan het einde van de opleiding heb je recht op het certificaat “Interieur Ontwerpen voor de zakelijke markt” van Interieuracademie.

Locatie

De opleiding “Ontwerpen voor de zakelijke markt” wordt alleen in de regio Utrecht aangeboden.

Interieuracademie erkent je talent!
Ontwerp: Kracht | Realisatie Bright Online | Copyright 2023

Hulp nodig?

Bel: 0314 368619 of

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.